DW 618 won't power on - Router Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 08-22-2010, 07:29 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
First Name: Derek
Posts: 2
 
Default DW 618 won't power on

Hi folks,
I'm hoping you can help me out with what is probably a simple problem and can be chalked up to a rookie user. I have got a brand new DW618 that I have mounted into a Wolfcraft table. I've never used the router before. I'm bypassing the switch in the table and plugging it directly into an outlet (that works) in my garage, but when I flick the toggle it won't come pn. The cord is in and locked, the locking lever is secure and I have a bit securely fasted in the collet. Is there a failsafe somewhere that is preventing it from coming on because perhaps I've done something wrong?
Any thoughts you may have would be appreciated.

Thanks in advance,
Derek
Dlynden is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 08-22-2010, 09:18 PM
Registered User
 
hilltopper46's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Country: United States
First Name: Tony
Posts: 59
 
Default

I do not have thios router so I am venturing where I should not. I do see the following in an online manual that I found:

Detachable Cord Set (Fig. 1)
Insert the detachable cordset plug so that the key (W) is aligned with the notch (V) in the
socket. Turn the plug clockwise one quarter turn to lock.


Are you sure the cord is inserted and seated correctly?
hilltopper46 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 08-22-2010, 09:37 PM
Forum Contributor
 
Join Date: Jan 2006
Country: United States
First Name: Bj
Posts: 23,786
       
Default

Hi

Just a long shot

"The unique switch and cordset configuration allows you to keep the switch in your right or left hand..."

Did you pull the switch ..you may need to tape the switch down to the on position..

====

Quote:
Originally Posted by Dlynden View Post
Hi folks,
I'm hoping you can help me out with what is probably a simple problem and can be chalked up to a rookie user. I have got a brand new DW618 that I have mounted into a Wolfcraft table. I've never used the router before. I'm bypassing the switch in the table and plugging it directly into an outlet (that works) in my garage, but when I flick the toggle it won't come pn. The cord is in and locked, the locking lever is secure and I have a bit securely fasted in the collet. Is there a failsafe somewhere that is preventing it from coming on because perhaps I've done something wrong?
Any thoughts you may have would be appreciated.

Thanks in advance,
Derek



"It's fine to disagree with other members as long as you respect their opinions"

Marc Sommerfeld Tools ,Videos
http://www.youtube.com/channel/UCT-n...RWaEpMA/videos

Find all threads started by bobj3
http://www.routerforums.com/search.php?searchid=944097


bobj3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 08-23-2010, 09:13 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
First Name: Derek
Posts: 2
 
Default Thanks all

Thanks for the quick responses. After seating and re-seating several times yesterday, I tried again today and low and behold I have ignition. I assumed that the cord would not move to the locked position unless seated properly, but it appears I was wrong.
Again, I appreciate the quick answers folks. I'll try to add a little more value next time I post.

Derek
Dlynden is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-24-2010, 08:55 PM
Registered User
 
hilltopper46's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Country: United States
First Name: Tony
Posts: 59
 
Default

I'm glad you got it going - and, BTW, welcome to the Router Forum. I'm pretty new here myself and much more a wood butcher than a wood worker, but there is a lot of good advice on this forum.
hilltopper46 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-24-2010, 11:56 PM
Forum Contributor
 
xplorx4's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Country: United States
First Name: Jerry
Posts: 10,671
 
Default

Greetings and welcome to the router forum. Thank you for joining us.

Wisdom: Where experience and knowledge combine and become one.

"We are all one decision away from Stupid!!"

Lamentations 3:22-23

"How often we sacrifice the permanent plans of God on the altar of immediate solutions"

I have a very good memory, just short is all.
xplorx4 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Router Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extension cord + power strip: advice needed xvimbi Tools and Woodworking 15 07-16-2010 10:55 AM
Bosch Power Tools Buys Freud's Accessory Line dovetail_65 Lobby 2 01-17-2009 12:21 PM
Power! istracpsboss Lobby 4 10-26-2008 10:14 AM
Rockler Safety Power Tool Switch 1/3 off Ladd The Bargain Bin 3 12-16-2007 03:45 PM
power supply/extension cord questions rprice54 Tools and Woodworking 10 06-28-2006 04:31 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome