Router Forums banner

Genmitsu ProVerxl4030

1216 Views 4 Replies 3 Participants Last post by  old55
So, my x -axis stepper motor is running too fast! It is not stepping. All the other steppers jog and move correctly but the x is way too fast I have ran different types of files, reinstalled Grbl Control software, unplugged, reset and checked every connection. At this point I think I have a bad stepper or the controller is bad.

Any Suggestions?

Thank Mark
1 - 5 of 5 Posts
Welcome to the forum, Mark

Someone with more knowledge on the subject should be along to help you.

Apart from Grbl Control software, what other software are you using?
So, my x -axis stepper motor is running too fast! It is not stepping. All the other steppers jog and move correctly but the x is way too fast I have ran different types of files, reinstalled Grbl Control software, unplugged, reset and checked every connection. At this point I think I have a bad stepper or the controller is bad.

Any Suggestions?

Thank Mark
ANSWERED!
So, a nice gentleman from SainSmart had me enter these test codes into the Candle Console and it reset the stepper motor or controller to defaults.
Working fine now!

$21=1
$22=1
$30=10000
$27=3
$100=160
$101=160
$102=160
$110=2000
$111=2000
$112=2000
$120=300
$121=300
$122=300
$130=420
$131=310
$132=110

Attachments

See less See more
  • Like
Reactions: 2
Glad you got it sorted, Mark.
Welcome to the forum Mark.
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top