Router Forums banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Gday guys,
I am having trouble getting my cnc to do what it is told.
The machine works fine when operated manually from Mach 3 but when I try to run a G code file it goes to the G54 without a problem but then goes straight through the workpiece.
Below are the steps I take from beginning to disaster.

1. Home machine ( zeros on all axis in DRO Machine Coords )
2. Move spindle to centre of workpiece ( zero all axis on DRO )
3. Regen toolpath.
4. Move spindle away and hit go to zero to test G54 OK.
5. Enter spindle speed and hit Cycle start.

Result.( I removed the workpiece just in case )
1.Spindle does not start. ( Spindle used to start before G Code modification )
2.Spindle goes to top ( Home limit )
3.Spindle decends to machine bed and starts to go through program.

cheers

Trevor
 

·
Super Moderator
John
Joined
·
6,941 Posts
Hello Trevor.
welcome to the forum,
 

·
Official Greeter
Joined
·
18,811 Posts
Welcome to the forum.
 

·
Official Greeter
Ross
Joined
·
9,368 Posts
Welcome to the forum Trevor.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Mach3 probs

Gday guys,
the source of the G code is Vectric Aspire.
Its on my workshop computer so I will post a screen shot tomorrow.
The G Code is a smile circle .

cheers

Trevor
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Mach 3 Problem

Gday guys,
Please find attached the simple circle G Code I am using for a tester.
G Code produced by Aspire.
Hope you can cast some light on my problem!!

cheers

Trevor
 

Attachments

1 - 8 of 8 Posts
Top