Router Forums banner

makita 3612 / 3612C

24K views 10 replies 4 participants last post by  old55  
#1 ·
Czy ktoś może mi powiedzieć, jaka jest różnica między Makita 3612 a 3612C?

W sklepie outletowym Makita w Australii różnica w cenie wynosi 40 $A.

James

#2 ·
James, 3612 to router o stałej prędkości, 3612C o zmiennej prędkości z łagodnym rozruchem, co jest warte różnicy, ponieważ zamontowany na stole, gdzie można używać naprawdę dużych frezów, prędkość obwodowa frezu jest o wiele większa niż w środku i powinna być zmniejszona, ile dokładnie, nauczy cię doświadczenie. Do użytku ręcznego przy uruchamianiu duży router, taki jak ten, kopie jak muł i moim skromnym zdaniem może to być niebezpieczne, zwłaszcza gdy nawet ja od czasu do czasu zapominam sprawdzić, czy router jest WYŁĄCZONY przed podłączeniem go do gniazdka, wiem, że wszyscy w to nie uwierzycie!

Attachments

#3 ·
Harry,

Zrobiłem błąd w moim poście.....:)

Sklep, z którego wziąłem cenę, był sklepem z USA - nie australijskim.

Znalazłem cenę w Australii i wynosiła ponad 500 $A, Triton TRA001 kosztuje tylko około 350 $.

Jeśli będę potrzebował 4. routera, poszukam czegoś nieco tańszego (może kolejny TRA001 na stole typu Router Workshop).

Przy okazji, zrób nam przysługę i wyślij notatkę do Foxtel z pytaniem, dlaczego nie możemy mieć TRW na kanale.

Pytałem, więc kolejne zapytanie nie zaszkodzi.....:D

Pozdrawiam James

#9 ·
Harry,

Popełniłem błąd w moim poście.....:)

Sklep, z którego wziąłem cenę, był sklepem w USA - nie australijskim

Znalazłem cenę w Australii i wynosiła ponad 500 dolarów australijskich, Triton TRA001 kosztuje tylko około 350 dolarów

Jeśli będę potrzebował 4. routera, poszukam czegoś nieco tańszego (może kolejny TRA001 na stole typu Router Workshop).

Przy okazji, zróbcie nam przysługę i wyślijcie notatkę do Foxtel, aby zapytać, dlaczego nie możemy mieć TRW na kanale.

Pytałem, więc kolejne zapytanie nie zaszkodzi.....:D

rgds James
Kup 2/h 3612. Wystarczą na zawsze i dobrze trzymają wartość. Miałem 25 lat i szukam drugiego

#5 ·
Ponieważ mamy tylko podstawowy pakiet Foxtel
Teraz, dlatego masz tak dużo wolnego czasu na konserwację domu i obróbkę drewna......;)

James...(Ok - wracam teraz do pracy,,,)

#6 ·
Now, that why you have so much spare time for home maintenance and wood working......;) James...(Ok - back to work now,,,)
Nie wiem, jak znalazłem czas na zrobienie wszystkich rzeczy, które robiłem przed przejściem na emeryturę, gdybym na emeryturze zasubskrybował WSZYSTKIE kanały satelitarne, nic bym nie zrobił.

#7 ·
Harry,

Otrzymałem odpowiedź od Foxtel.

Na tym etapie nie mamy żadnych planów, aby pokazywać Router Workshop, ale na pewno się temu przyjrzymy, aby sprawdzić, czy będzie pasować do kanału.
Tutaj nadzieja...

James